28. oktober 2020
Blijf Vitaal is mijn bedrijf dat ik samen met Marieke heb opgericht. Blijf Vitaal schrijft veel Blogs over vitaliteit, gezondheid, yoga, shiatsu, voeding, massage, werkplek, houding en beweging. Interesse in deze onderwerpen? Lees ze dan op www.b-lijfvitaal.nl/blog of volg ons op insta @blijfvitaal Jouw lichaam weet alles. Je mogelijkheden & grenzen. Voel, leef & denk bewust. In het nu.ūüíö Leefstijl‚ú≥ÔłŹHouding‚ú≥ÔłŹYoga‚ú≥ÔłŹMassage‚ú≥ÔłŹVitaliteitscoach‚ú≥ÔłŹWerkplek
01. september 2018
Toen ik begon met mijn praktijk heb ik mijn shiatsu therapie willen scheiden van de olie ontspanningsmassages die ik gaf. Op de ene pagina wilde ik ingaan op de Chinese Geneeswijzen en shiatsutherapie en op de andere pagina meer over de diverse ontspanningsmassages.
01. mei 2018
6 tips en een aantal oefeningen uitgelegd om in balans te blijven (of weer in balans te komen).
17. april 2018
De lente is de periode van het Hout element in de Chinese Geneeswijze. Maar wat verstaan we nu eigenlijk onder het hout element?
22. juni 2017
Misschien heb je weleens gehoord over de vijf elementen. En vond je het niet te plaatsen, weer zoiets zweverigs uit het Verre Oosten...Misschien vond je het juist d√°√°rom interessant. Toch dachten ook de Oude Grieken dat het leven een cyclisch proces is. Zowel de Chinezen als de Griekse oudheid kent een model van 5 elementen. De Chinezen noemen het Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.
15. juni 2015
Pieker jij veel? Ben je veel in gedachten verzonken en heb je werk waarvoor je veel intellectueel bezig bent? Dan is er een grote kans dat je maag- en miltmeridiaan wel een oppepper kunnen gebruiken. Deze twee simpele Do In oefeningen zijn goed voor de maag- en miltmeridiaan.
02. juni 2015
1 op de 5 Nederlanders heeft minimaal een dag per week hoofdpijn. Daarvan hebben maar liefst 500.000 Nederlanders meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn. Zoveel mensen die regelmatig ernstig beperkt worden in hun doen en laten. Soorten en gradaties Hoofdpijn is er in vele soorten en gradaties, van mild en af en toe voorkomend tot chronisch en zwaar.