Wil je een keertje loskomen van je gedachten? Helemaal relaxen en je even ver weg wanen?

Holistisch Pulsen brengt je in een heerlijke ontspanning. Zeker als je veel in je hoofd zit. Holistisch pulsen stimuleert het hele lichaam. Door de diep ontspannende werking van holistisch pulsen kun je ook weer anders tegen de dingen van het leven aankijken en gemakkelijker loslaten.

Voor hooggevoelige mensen is Holistisch Pulsen ook uitermate geschikt.

 

Holistisch pulsen lijkt op massage, maar in plaats van masseren word jij zachtjes bewogen. Als je gepulst wordt, lig je in soepele kleding op de massagetafel. Je wordt bewogen. Niet zomaar, maar in een wiegend ritme. In jouw eigen ritme van jouw lichaam. Dat geeft je heel gemakkelijk een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Als vanzelf laat je spanningen los. 

  

Een mens bestaat voor meer dan 70% uit water. Het wiegen brengt het lichaamswater in beweging. Je kan je voorstellen hoe veilig het voelt om in het water te worden bewogen....

 

De oorsprong van holistic pulsing ligt in de Kahuna massagetraditie van Hawaï, waar het omstreeks 1950 werd opgepikt door dr. Milton Trager uit de Verenigde Staten. Deze dokter Trager werkte veel met trapezeartiesten, voor wie een goede spierwerking wezenlijk was voor hun werk. Trager ontdekte dat je de spieren weer terug in evenwicht kon krijgen door er een beetje aan te schudden. De techniek waaide over naar Engeland, Cutis Turchin nam haar over en noemde haar “pulsing”. Tovi Browning, een Israëlische osteopate volgde een training in pulsen, raakte onder de indruk en bouwde het uit tot wat nu “holistisch pulsen” heet.