Behandeling

Strekking van de maagmeridiaan
Strekking geeft ruimte.

 

De eerste behandeling krijg je een intakegesprek en stel ik een aantal vragen over je gezondheid, klachten en leefgewoontes. Aan het begin van iedere behandeling voel ik je pols en hara (buik) en bekijk ik je tong om een beeld te krijgen van de energie van de verschillende meridianen en organen. De behandeling wordt vervolgens toegespitst op jou en jouw klachten. 

 

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van de ernst, aard, tijdsduur van je klacht(en) en je conditie. Dit kan variëren van circa 3 tot 10 behandelingen. Het beste is het om de eerste paar behandelingen om de één a twee weken plaats te laten vinden.

 

Je kunt natuurlijk ook voor een preventieve of ontspanningsmassage komen.

 

Shiatsu wordt op een futon (Japanse mat) over de kleding heen gegeven. Het is fijn als je gemakkelijke, loszittende kleding aan doet of meeneemt. Zoals een joggingbroek, shirt en sokken. 

Het is aan te raden vlak voor de behandeling geen al te zware maaltijd te nuttigen. Na de behandeling is het fijn om jezelf rust te gunnen en voldoende water te drinken.

 

Aanvullende technieken waarvan gebruik kan worden gemaakt zijn moxa en cupping. Ook kunnen er tips meegegeven worden voor Do In oefeningen en voeding toegespitst op de klachten.